Flyttttta :D

Heihei, no har eg flytta :D no har me flytta til eit hus me eige sjøl, og da ligge ikkje langt i frå alle ting, altså litt sentralt kan man si :) Og så bur eg berre nokon steg i frå hytto til besten :D Men me har ikkje fått på plass internett og tv og slike nødendige ting! Men skal starta å blogga så fort da e på plass (Y) Får kanskje eit bilde av rommet later ^^,

Wiihuu helg :)

Heisann, har ikkje hatt så god tid til å blogga i da sista fordi eg har våre optatt :) Men no skal eg fortella koffor. På Fredag reise eg og klassen min til Solgry på konfeleir, og da var dødskosligt! Me hadde strålandes ver i tilleg! :) me var med gjengen frå Tysnes, og de e kjempe kule og digge når du først bilr kjent med dei, skulle gjerne våre lengre der med de! Me kjørte gokart, spelte fotball og hoppa på trambolinen (Y) Og det var sjukaste vaktholdet om kvelden, lol :)

og på Lørdagen måtte me gå frå fotballkampen mot ein annar skule og til Norheimsund, laang reise! slit! men me vant 2 kampar og da sikra egentlig seieren våras til KRETSMESTERA :) Så applaus for d ;) Og så sov me i Øystese i Besto min sin leilighet, då skypa me egentlig, åt godteri og chips og berre chilla max. Og så sido detta var helgo me skulle skru over til sommertid stillte ingiss an 1 time for å vera litt smart ;) men var ho deet neeei..

Neste dag når me sku på volleyball ringte alarmen og me gjekk på badet, åt frukost og var klare til å gå, og så skulle eg ringa mammo for å spørra kor eg sku ligga nøklane, og då viste da seg at me hadde stått opp 1 time for tidligt, 10 øve 6 for søren!

 Dette inlegget komt seint ut fordi, da klikka den dagen eg skulle legga da ut, så sist helg som var ^^, flinke mej!

Diktanalyse :p

Diktanalyse av Vårin.

Våre små søsken

Vi har en liten søster,
vi har en liten bror
som er litt annerledes
enn andre barn på jord.

De kom til denne verden,
det vanskelige sted
med mindre håndbagasje
enn vi er utstyrt med.

Vi voksne er så store
i gjerning og i ord.
Vår lille bror og søster
blir aldri riktig stor.

Vi har vår eng og åker,
vi har vårt kjøpmandskap,
og vi beregner livet
i vinning og i tap.

Det er så lett å skubbe
de små og svake vekk
og la dem stå tilbake
med hjelpeløse trekk.

Det er så lett å glemme:

når siste båt skal gå,
må alle passasjerer
la all bagasje stå.

Da blir det kanskje lettest
for disse små fordi
de bare har et hjerte
med sorg og glede i.

Og gleden er så deilig,
men sorgen er så trist.
Det har vår lille søster
og bror bestandig visst.

Så la oss gi dem gleden
til de skal gå ombord
med sine barnehjerter
vår søster og vår bror.

 

Inger Hagrup.

 

Inger Hagrup vart født 1905 i Bergen.
Ho har skrive dikt, skodespel og høyrespel men er mest kjend for dikta sine. Den fyrste diktsamlinga gav ho ut i 1939. Ho har skreve mange kjende barnedikt som lille persille og så rart. Ho gav ut ei bok som heitte «Så rart» den fekk me lest opp eit dikt frå kvar dag i 1. - 3. klasse.

Diktet sin handling.

Diktet Våre små søsken handlar om barn som terng meir hjelp enn andre, og treng lendre tid til å utvikle seg. Du må lese dette diktet mange gongar for å forstå samanhengen og poenget i dette diktet. Dette diktet vart skreve under krigen og då var det ei skam og ha ungar som ikkje var lik alle andre eller tilbakeståande. Inger Hagrup ville forklare at dei var like mykje verdt som alle andre. Ho ville sette i fokus at dei og var ein del av samfunnet. 

« Da blir det kanskje lettest
for disse små fordi
de bare har et hjerte
med sorg og glede i.» 

Med det  trur eg ho meiner at dei hadde eit enten eller syn på ting, at dei hadde mindre bagasje enn andre. Dei kunne berre vere glad eller lei seg. Det meste var svart eller kvitt. 

 

Dei lyriske verkemiddla i diktet. 

Enderim:

Vi har en liten søster,
vi har en liten
bror
som er litt annerledes
enn andre barn på
jord.

Bunden form:

Det er like mange verslinjer i kvar av av strofene, rimmønsteret i kvar av avsnitta er ABCB

Språkleg bilete:

Det er så lett å glemme:
når siste båt skal
,
må alle passasjerer
la all bagasje
stå.

Samanlikningar:

Vi har en liten søster,
vi har en liten bror
som er litt annerledes
enn andre barn på jord. Rytme

 

Eg synest

Eg synest dette diktet er eit fint dikt. Det var jo skreve for lenge sida og då var tidene annarledes enn no. No blir folk som er tilbakeståande respektert. Dette diktet var også viktig for Venke Foss. Ho fekk ein unge som var litt annarledes, derfor betydde dette diktet mykje for ho, og andre. Det har eit meiningsfult innhald og er viktigt synest eg.

 

Måtte berre gjera dett for å greie å opne det :p

Blå fra topp til tå


Genser - lacoste

shorts - cubus

strømpebukse - samma det :)


Det var sol eg var glad, dett var dett (Y)

Kose meg meg PLL videre ;**

Mine rare innkjøp, jatakk!

Halloys, nettop kom heim frå Bergen her, skjer der då? Ikkje so møkje. Har våre og sett på systo spela volleyball, men har for da mesta våre på shopping med ho Baccasen, sjikkeligt kosli! <3 Men der var me egentlig berre på lagunen men så var eg også sjøl på spar kjøp og living :) Ja, så her e vertfall da eg kjøpte;


Min rare L genser eg kjøpte. Den var egentlig ALTALTALT for stor, men tenkte eg kunne bruka den på slalom? vetshe heilt eg, kjøpte den vertfall billigt! Elska da ^^


Ringen eg kjøpte på Glitter, 3 for 2 yeah! kjøpte også eit smykke :)


Eg e den bedre halv delen av meg og becca :D


Hey, de kosta bare 50 kr då, lissom! da samma gjore den gule hettegenseren :)

 

Men no skal eg kosa med dinna vakre Laurdags kvelden, kosa deko de og i heimen. ^^,

hadde ein liten blogg pause..

Har hatt en liten bloggpause no, litt masse lekser, trening og stress! Derfor har eg ikkje fått heilt tid, men har heila tido planlagd ka eg skal skriva :-D Jaja, kan starta med halga som var, då var eg hos tanto mi, og eg skulle liksom laga pop cakes, men da blei rennande brownies :-P Men jaja blei no i da minsta godt ^^, 


Da e webcam bilde :-P Og smilet på toppen min i tilleg :-D

Og så på mandagen var eg egentlig bare på trening og lekser.. Men på tirsdagen var eg til tannlegen på os for å få beskjed om eg skulle ha streng eller ikkje, og svaret var,,.,, IKKJE :-D Woohoo! Men så shoppa eg for da mesta resten ;-) Kozz det da! ^^ her e dei tingene eg kjøpte;


Nike sko, anbefale de så sjukt! Kofortable og ikkje minst kule :-D


Hey, da kosta berre 20 kr, og då blir du litt reven med!

Og så skjedde da noke kjempe kul, me var på vera moda elns, og då lag da ei flaska mellom klærne og der sto da FLASKEPOST, Og så leverte eg den inn i kassen etter noken minuttar, og då fekk eg eit gavekort på 200 kr, hohhoho! Heldig eg ;) og til da har eg og sei;


Tskjortå eg kjøpte, synst den var digg eg, og så var det et :) bak på (Y)


Hahah, litt over glad eller? ein smule sprø også!

 

Men da var da eg hadde og sei om mine dagar, har mange prøva denne veko, nei livet er ikkje lett! 6 prøva og framføringa til sammen på 5 dagar, ikkje bra! Men men, skal prøva å lesa litt til 2.verdenskrig og naturfag no, ønske meg hell og lykke lissom! .. ^^.

 

Fjortis partyet..

Nu slappe eg av her i senga og prøver å bli trøtt før eg skal legge meg. Derfor kan eg fortelle litt fra fjortis partuet i går. Me skulle lizzm kle oss ut som fjortisar men det var for det meste eg som toppa kaka :p Såg meir ut som hore fjortis, pga. alle hullene eg hadde i strøpebuksa + lite skjørt, haha. Men me leste litt i fjortis boka, som btw var ganske ... masse nyttig stoff for å sei da fint :) Og så snakka me nesten berre resten, om gutta då, seff! Og så lagde me eit sånnt:

Våras var på norsk då, men den blei ganske bra den også! :D

1. Høgare en deg
2. Morosam
3. Full pakke :L
4. Ikkje redd for feelings
5. Tar kontroll
6. Ærleghet
7. Låner vekk klær
8. Teazy
9. Skriver navnet ditt
10. Loves me forever

og så nederst har me skreve
P.S. Nobody is perfect!

hihi! Da kjeme nok ikkje så mangen bilder fordi jentene ville ikkje, hah :P Men noken kjeme vertfall :) Men no må eg legga meg sido da e skule i måro..-.-' God natt :)

Litt her og der :)

Haaay'a :) Idag har eg vert på slalom på kvamskogen, så da e enda ein ting kryssa av sjekk lista ^^, Har hatt da kjempe kjekt med Frida og Astrid <3 Så har me gjengan heim igjen her til bygdå.

Og e kleda eg har på meg idag :D

Tskjorte/genser - Gina Tricot

Bukse - Cubus

Hettegenser - Bik bok

Var ikkje egentlig så masse meir spennande med da ^^,


Ringen til Frida's søster :)

Vetsje, ka meir eg skal blogga om. Ikkje noke nytt som har skjedd i da sista :P Skal i "bursdag" i måro til Fridaen, så da blir kanskje litt bilder der i frå..

Men no skal eg ta litt meire bilder (Y) Sjååast seinare ;**

Skrekk(film)

No e eg nettop komt heim frå kinoen. Me var ein liten gjeng som samla oss, kosligt. Så skulle me liksom sjå ein skrekkfilm, men ho som hadde filmen var i Bergen så då måtte me venta til ho kom heim, så då spelte me litt på xboxen :) Så kom Astrid og då skulle me sjå filmen, FRITT VILLT 2.... Eg e ikkje noke særlig glad i sånne filmar, holde meg heller til komedie eg :) Så hadde me sett litt i filmen, og då feiga alle utenom 1 gutt ut, og noken sekund seinare stakk eg, ikkje noke sånn Vårin film da derre ;)


Såg ikkje akkurat sånn ut under filmen, eg hyle sånn at dei anre blei skremt ^^,

Så spelte me fotball i hallen resten og litt sånne ting til me skulle gå. Og no sitte eg her og ser på criminal minds, da e litt meir sånn Vauro ting :D Og no ser eg på Disney Channel fordi eg e litt redd for å gå opp, e berre eg som e våken her, så må få noke annart å tenka på før eg legge meg ... :/

Og imåro skal eg opp i 8 tida fordi me skal i aktiven på kvamskogen å stå på slalom :D Bilr første gong Frida skal stå, ditta kan bli morsomt ^^, Men no må eg legga meg, skal berre sjå ferdig denne episoden ;)

Les mer i arkivet » Juli 2013 » Juni 2013 » Mai 2013


★ legg meg til som venn
Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!hits